De klachten van jullie jonge kind zijn het signaal, samen gaan we kijken hoe we dit signaal kunnen begrijpen binnen een groter geheel. 

We starten met een kennismakingsgesprek met beide ouders en de baby/ peuter. Aan de hand van jullie zorgen en vragen, bekijken we of ik een geschikte hulpverlener ben om jullie verder te begeleiden. Mijn expertise bevindt zich vooral in het werken met gezinssystemen die emotioneel onder druk staan en regulatieproblemen bij zeer jonge kinderen. Tijdens dit eerste contact is ook de observatie van jullie kindje belangrijk. Door te kijken naar de lichaamstaal van jonge kinderen kunnen we al heel wat oppikken over hun emotioneel welzijn.

Bij de start van ons traject brengen we samen jullie gezin als systeem in kaart. We kijken naar hoe het nu gaat, wat jullie zorgen zijn en jullie krachten. Daarnaast blikken we ook terug naar de periode voor, tijdens en kort na de zwangerschap. We staan tevens stil bij de voorgeschiedenis van beide ouders (hoe was jullie kindertijd, welke veranderingen bracht het ouderschap met zich mee, hoe is jullie partnerrelatie, hoe gaat het met andere kinderen in het gezin,..). Aan de hand van deze info maken we jullie verhaal en detecteren we samen welke signalen je kindje mogelijks geeft. Meestal nodigen kinderen ons uit om naar onze eigen kernpijnen te gaan om deze te kunnen helen, patronen te kunnen doorbreken. 

Ervaring leerde mij dat ouders alle kennis in zich hebben en een counselor helpend kan zijn om deze kennis terug te activeren. Jullie ontmoeten in jullie verhaal, in jullie onzekerheden en mogelijke kwetsuren, is waar mijn intentie ligt. Wanneer een verhaal gehoord kan worden en het mag bestaan, kan er heling plaatsvinden. Deze heling is het diepe verlangen van kinderen. 

De interventies die ik zal doen, zijn afhankelijk van de noden binnen jullie gezin. Via huisbezoek kan ik nabij zijn op moeilijke momenten (langdurig huilen, slapen, moeilijk tot rust komen) om samen te kijken wat er zich aandient en te zoeken wat helpend is. Wanneer jullie vooral nood voelen aan gesprek, kan hier ook de focus op liggen. Deze zullen dan aan huis of in mijn praktijk doorgaan. Voor mij is het prioriteit om met alle leden van het gezin voldoende verbinding te voelen aangezien elk gezinslid een belangrijke schakel is in het proces dat we samen zullen gaan. 

Tarieven:

75 euro per consultatie van 1,5u.

De contacten worden afgestemd op jullie noden. Naast een consultatie in mijn praktijk waarin we in gesprek gaan, kan ook een huisbezoek of een moment van toekomen, ontspannen bij elkaar